Politika privatnosti

Politika privatnosti za Srbija Kod web sajt.

U web sajtu Srbija Kod, dostupnom na www.srbijakod.com, jedan od naših glavnih prioriteta je privatnost naših posetilaca. Ovaj dokument o pravilima privatnosti sadrži vrste podataka koje prikuplja i bilježi Srbija Kod i kako ih koristimo.

Ako imate dodatnih pitanja ili tražite više informacija o našoj Politici privatnosti, ne ustručavajte se kontaktirati nas. Kontakt e-pošta: info@srbijakod.com

Ova se Politika privatnosti odnosi samo na naše mrežne aktivnosti i vredi za posetilaca naše web stranice s obzirom na podatke koje su podelili i/ili prikupili na web sajtu Srbija Kod. Ovo se pravilo ne odnosi na bilo koje informacije prikupljene izvan mreže ili putem kanala koji nisu dio ove web stranice.

Zadržavamo pravo da na neka vaša pitanja ne uzvratimo odgovorom ukoliko procenimo da se radi o pitanjim koja nisu u našoj nadležnosti.

Pristanak

Korištenjem naše web stranice ovime pristajete na naša Pravila o privatnosti i pristajete na njihove uslove.

Korišćenje svih informacija i materijala sa ovog veb sajta je u potpunosti na vašu vlastitu/ličnu odgovornost, te mi ne odgovaramo za upotrebu tih informacija.

Podaci koje prikupljamo

Lični podaci koje trebate dostaviti i razlozi zbog kojih ćete ih tražiti biće vam jasni u trenutku kada od vas tražimo da navedete svoje lične podatke.

Ako nas kontaktirate direktno, možda ćemo dobiti dodatne informacije o vama, poput vašeg imena, adrese e-pošte, telefonskog broja, sadržaja poruke i/ili podataka koje nam možete poslati i bilo koje druge informacije koje odaberete pružiti.

Kada se registrujete za nalog, možemo zatražiti vaše podatke za kontakt, uključujući stavke kao što su ime, naziv firme, adresa, adresa e-pošte i telefonski broj.

Kako koristimo vaše podatke

Informacije koje prikupljamo koristimo na razne načine, uključujući:

  • Osiguranje, upravljanje i održavanje naše web stranice
  • Poboljšanje, prilagodjavanje web stranice
  • Analiziranje kako koristite našu web stranicu
  • Razvijanje novih proizvoda, usluga i funkcionalnosti
  • Komuniciranje s nama, direktno ili putem jednog od naših partnera, uključujući korisničku službu, kako bi vam pružili ažuriranja i druge informacije u vezi s web stranicom te u marketinške i promotivne svrhe:
  • Slanje e-mailova ka vama
  • Pronalazak i sprečavanje prevara
  • Datoteke dnevnika
  • Srbija Kod sledi standardni postupak korištenja datoteka dnevnika. Te datoteke bilježe posetioci kada posete web stranice. Sve hosting firme rade ovo i dio analitike hosting usluga. Podaci koje prikupljaju datoteke dnevnika uključuju adrese internetskog protokola (IP), vrstu preglednika, davatelja internetskih usluga (ISP), datum i vreme, stranice s upitima/izlazima i broj klikova. Nisu povezane s bilo kojim informacijama koje mogu lično identifikovati. Svrha informacija je za analizu trendova, administriranje web stranice, praćenje kretanja korisnika na web stranici i prikupljanje demografskih podataka.

Google DoubleClick DART kolačić

Google je jedan od dobavljača treće strane na našoj web lokaciji. Takođe koristi kolačiće, poznate kao DART kolačići, za posluživanje oglasa posetiocima naših web stranica na temelju poseta www.srbijakod.com i drugim web mestima na internetu. Međutim, posetitelji mogu odbiti upotrebu DART kolačića posetom Google-ovim pravilima o privatnosti oglasne i sadržajne mreže na sledećem URL-u: https://policies.google.com/technologies/ads 

Pravila o privatnosti partnera za oglašavanje

Na ovom popisu možete potražiti Pravila o privatnosti za svakog od oglašivačkih partnera web sajta Srbija Kod.

Nezavisni oglašivači oglasa ili oglasne mreže koriste tehnologije poput kolačića, JavaScript-a ili web-svetionika koji se koriste u njihovim oglasima i vezama koji se pojavljuju na Srbija Kod, a koji se šalju direktno korisničkom browseru. Oni će automatski primiti vašu IP adresu kada se to dogodi. Te se tehnologije koriste za merenje učinkovitosti njihovih reklamnih kampanja i/ili za prilagođavanje reklamnog sadržaja koji vidite na web mestima koja posećujete.

Imajte na umu da Srbija Kod nema pristup ovim kolačićima koji se koriste od strane nezavisnih oglašivača ili ih ne kontroliše.

Pravila o privatnosti trećih strana

Pravila o privatnosti Srbija Kod ne odnose se na druge oglašivače ili web stranice. Stoga vam savetujemo da detaljnije informacije potražite u odgovarajućim Pravilima o privatnosti ovih nezavisnih poslužitelja za oglase. To može uključivati ​​njihovu praksu i upute o tome kako isključiti određene opcije.

Možete onemogućiti kolačiće putem pojedinačnih opcija preglednika. Da biste znali detaljnije informacije o upravljanju kolačićima s određenim web preglednicima, možete ih pronaći na odgovarajućim web mestima preglednika.

CCPA prava na privatnost (ne prodajte moje lične podatke)

Prema CCPA-i, između ostalih prava, kalifornijski potrošači imaju pravo na:

Zatražite da firma koja prikuplja lične podatke potrošača otkrije kategorije i određene delove ličnih podataka koje je preduzeće prikupilo o potrošačima.

Zatražite da firma izbriše sve lične podatke o potrošaču koje je preduzeće prikupilo.

Zatražite da firma koja prodaje lične podatke potrošača ne prodaje lične podatke potrošača.

Ako podnesete zahtev, imamo mesec dana da vam odgovorimo. Ako želite ostvariti neko od ovih prava, kontaktirajte nas.

GDPR prava na zaštitu podataka

Želeli bismo biti sigurni da ste u potpunosti svesni svih svojih prava na zaštitu podataka. Svaki korisnik ima pravo na sledeće:

Pravo na pristup – Imate pravo zatražiti kopije svojih ličnih podataka. Za ovu uslugu možemo vam naplatiti malu naknadu.

Pravo na ispravku – imate pravo zatražiti da ispravimo sve podatke za koje smatrate da su netačni. Takođe imate pravo zatražiti da upotpunimo podatke za koje smatrate da su nepotpuni.

Pravo na brisanje – Imate pravo zahtevati da izbrišemo vaše lične podatke, pod određenim uslovima.

Pravo na ograničenje obrade – Imate pravo zahtevati da ograničimo obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.

Pravo prigovora na obradu – Imate pravo prigovora na našu obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.

Pravo na prenosivost podataka – Imate pravo zahtevati da podatke koje smo prikupili prenesemo u drugu organizaciju ili izravno vama pod određenim uslovima.

Ako podnesete zahtev, imamo mesec dana da vam odgovorimo. Ako želite ostvariti neko od ovih prava, kontaktirajte nas.

Dečje informacije

Drugi dio našeg prioriteta je dodavanje zaštite deci tokom korištenja interneta. Podstičemo roditelje i srodnike da posmatraju, učestvuju u i/ili nadgledaju i usmeravaju svoje mrežne aktivnosti.

Srbija Kod svesno ne prikuplja nikakve lične podatke koji se mogu identifikovati od dece mlađe od 13 godina. Ako mislite da je vaše dete pružilo takvu vrstu podataka na našoj web stranici, toplo vam preporučujemo da nas odmah kontaktirate i ćemo se mi potruditi da to odmah učinimo uklanjanjem takvih podatka iz naše evidencije.

Kontakt: info@srbijakod.com

Ažurirano: 11.10.2023.